Γνωρίστε μας…

Πώς δημιουργήθηκε το My Gnosis...

Η αφετηρία της My Gnosis βρίσκεται στο Παιδαγωγικό Εργαστήριο Ξάνθης. Ένα χώρο που δημιουργήθηκε το 2018 με υπηρεσίες ειδικής διαπαιδαγώγησης, λογοθεραπείας, προγράμματα πρώιμης παρέμβασης και υποστήριξης δίγλωσσων μαθητών. Το Παιδαγωγικό Εργαστήριο στελεχώθηκε με λογοθεραπεύτριες, ειδικούς παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς, δημιουργώντας  προγράμματα για όλα τα παιδιά σύμφωνα με το ατομικό μαθησιακό τους προφίλ. Μέχρι σήμερα όλη η ομάδα έχει δημιουργήσει και χρησιμοποιήσει αμέτρητο εκπαιδευτικό υλικό στην προσπάθεια υποστήριξης των παιδιών. Χρησιμοποιήθηκαν παιχνίδια και δραστηριότητες με στόχο τη βελτίωση και ενίσχυση των δεξιοτήτων τους. Η My Gnosis είναι ουσιαστικά η εξέλιξη του Παιδαγωγικού Εργαστηρίου, μεταφέρουμε σε εσάς την εμπειρία μας μέσα από την καθημερινή δημιουργία υλικού παρέμβασης και επαφής μας με πληθώρα παιχνιδιών. Έτσι δημιουργήσαμε για εσάς τη δική μας εκπαιδευτική σειρά προτείνοντας σας βιβλία και κάρτες για παιδιά από 2 ετών. Μη ξεχνάτε ότι μπορείτε και εσείς να γίνετε οι εκπαιδευτές των παιδιών σας.

Ξένια Χαμτζάκη
MSc Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συνέχισε με την απόκτηση μεταπτυχιακής εξειδίκευσης στην ειδική αγωγή ‘Specialization in ICTs and Special Education- Psychopedagogy of Integration από το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Ι.Π.&Τ.) του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. “Δημόκριτος” ενώ στα πλαίσια της διαρκούς επιμόρφωσης παρακολούθησε πληθώρα σεμιναρίων πάνω στις μαθησιακές δυσκολίες. Είναι ιδιοκτήτρια του Παιδαγωγικού Εργαστηρίου Ξάνθης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Ξάνθης όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Έχει ασχοληθεί με τη θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης (multiple intelligence) αλλά και με τη Yoga για παιδιά με αυτισμό και ειδικές ανάγκες (asanas for autism and special needs) . Τέλος είναι η δημιουργός και εμπνεύστρια του e-shop & της εκπαιδευτικής σειράς ‘My Gnosis’. 

Xenia Chamtzaki

Η φιλοσοφία της
My Gnosis...

Βασική ιδέα της My Gnosis είναι να μπορούν γονείς – εκπαιδευτικοί και θεραπευτές να επιλέγουν εξειδικευμένο εκπαιδευτικό υλικό  βασισμένο στη βιωματική μάθηση με στόχο τη βελτίωση των δεξιοτήτων των παιδιών. Η ανεξέλεγκτη χρήση της τεχνολογίας πλέον επιτάσσει την ενασχόληση των παιδιών με δραστηριότητες βασισμένες στην αλληλεπίδραση.

Η ανάπτυξη του εγκεφάλου, είναι εξαιρετικά γρήγορη, στα πρώτα 5 χρόνια του παιδιού. Σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξης, η πλαστικότητα του εγκεφάλου είναι μεγάλη και οι συνδέσεις που αναπτύσσονται είναι τόσο ισχυρές που διαρκούν για μια ζωή.

–  Οι οθόνες ακολουθούν τα παιδιά παντού –

Έρευνες έχουν δείξει πως η υπερβολική χρήση τηλεόρασης, συνδέεται με την αδυναμία των  παιδιών να διατηρήσουν την προσοχή τους και να σκεφτούν καθαρά, καθώς και με προβλήματα συμπεριφοράς. Η υπερβολική χρήση οθόνης tablet ή υπολογιστή, προκαλεί επίσης, καθυστέρηση ομιλίας, κακή ποιότητα ύπνου, μειωμένη εκτελεστική λειτουργία και μείωση της αλληλεπίδρασης, μεταξύ γονέων και παιδιού.

Χρησιμοποιείστε το εκπαιδευτικό υλικό της My Gnosis και ενισχύστε τη γλωσσική και γνωστική ανάπτυξη του παιδιού σας. Δημιουργήστε δραστηριότητες με στόχο την αλληλεπίδραση και περάστε δημιουργικό χρόνο χρησιμοποιώντας μαρκαδόρους, μουσική, παιχνίδια μνήμης, μίμησης και πολλά ακόμη.

Μέσα στο e-shop έχουν δημιουργηθεί  κατηγορίες  όπου μπορείτε να βρείτε το εκπαιδευτικό υλικό που αναζητάτε σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή.

Μη διστάζετε να επικοινωνείτε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή συμβουλή

Βασική ιδέα του My Gnosis είναι να μπορούν οι γονείς να επιλέγουν εύστοχα παιχνίδια ώστε μέσα από την ενασχόληση του παιδιού με το παιχνίδι να βελτιωθούν οι δεξιότητες του. Μέσα στο e-shop έχουν δημιουργηθεί συγκεκριμένες κατηγορίες όπου μέσα μπορείτε να βρείτε παιχνίδια που έχουμε επιλέξει εμείς για σας! Μη διστάζετε να επικοινωνείτε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή συμβουλή.

Ε-book...

To ‘My Gnosis 70 Κάρτες ανάπτυξης ομιλίας και 70 φύλλα ζωγραφικής  είναι το πρώτο ψηφιακό βιβλίο από την σειρά My Gnosis και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Σύμφωνα με τις αρχές της βιωματικής μάθησης δημιουργήθηκε ένα βιβλίο με 70 εικονογραφημένες κάρτες τριών κατηγοριών ρούχα-λαχανικά-φρούτα με τα αντίστοιχα φύλλα ζωγραφικής. Ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης μπορείτε να δημιουργήσετε παιχνίδια και δραστηριότητες που θα βελτιώσουν την προσοχή, θα καλλιεργήσουν το λεξιλόγιο, θα ενισχύσουν την ανάπτυξη ομιλίας, την φαντασία και την λεπτή κινητικότητα. 91 σελίδες που δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να περάσουν τον χρόνο τους δημιουργικά αλλά και με ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο να έρθουν σε επαφή με αντικείμενα που συναντούμε στην καθημερινότητα μας.

STORY (1)
STORY (1)